De Laurier is de specialist als het gaat om het vervaardigen en plaatsen van prachtige plafondlijsten, rozetten en ornamenten van de allerhoogste kwaliteit. Onze vaardigheden omvatten het herstellen van beschadigde of dicht geverfde ornamentenplafonds naar hun oorspronkelijke glorie en het creëren van compleet nieuwe plafonds in authentieke stijl. Wat uw wensen ook zijn, wij besteden altijd veel tijd en aandacht om van elk plafond een waar kunstwerk te maken. Met trots presenteren wij onderstaand een kleine greep uit de vele projecten die wij in binnen- en buitenland hebben gerealiseerd.

Beschadigd plafond

Het komt vaak voor dat de kwaliteit van authentieke ornamentenplafonds over de jaren afneemt. Dit komt doordat ornamenten in het verleden zijn bevestigd met materialen die gevoelig zijn voor vocht en ouderdom, zoals riet en ijzerdraad. Het gewicht van de destijds zware ornamenten kan de druk op de fragiele constructie van het plafond doen toenemen, waardoor er geleidelijk barsten en scheuren ontstaan. Helaas lost het dichtsmeren van deze scheuren het probleem niet op, aangezien de druk op het plafond onveranderd blijft of zelfs toeneemt. Wanneer er niet tijdig wordt gehandeld kan de constructie bezwijken, waardoor delen van het ornamentenplafond naar beneden vallen. Omliggende delen van het plafond kunnen vervolgens worden meegetrokken waardoor de schade verder toeneemt. Wij adviseren daarom altijd om snel te handelen wanneer u problemen opmerkt aan uw ornamentenplafond om verdere schade te voorkomen.

Plafond renoveren

Wij beschikken over alle kennis en technieken om een beschadigd ornamentenplafond in oude luister te herstellen. Onze aanpak begint met het veiligstellen van het plafond door de verzwakte delen vakkundig vast te zetten met moderne technieken. Deze maatregelen garanderen dat het plafond niet meer naar beneden zal vallen. Vervolgens nemen we alle beschadigde lijsten en ornamenten mee naar ons atelier om deze te herstellen en opnieuw te vervaardigen. Wij gebruiken hiervoor enkel authentieke materialen en technieken, zodat het resultaat er net zo uit ziet als het origineel. Na vervaardiging komen wij met een team van vakkundige technici en artistiek medewerkers terug om de ontbrekende lijsten en ornamenten nauwkeurig te monteren op het plafond. Met oog voor detail worden de lijsten, ornamenten en naden vakkundig dichtgezet en afgewerkt. Na het uitvoeren van onze werkzaamheden zal uw historische plafond er weer uitzien zoals 100 jaar geleden.

Nieuw ontwerp 

Wij kunnen u ook helpen bij het ontwikkelen van een gepersonaliseerd ontwerp voor uw plafond. In overleg kunnen wij het ontwerp voor u uitwerken op papier, inclusief de bijbehorende afmetingen. Uiteraard is het ook mogelijk dat u zelf een ontwerp bij ons aanlevert. Voor het realiseren van een uniek plafond is het aan te raden om ons vroegtijdig bij het bouwproces te betrekken. Met onze ervaring kunnen wij meedenken in het vervaardigen van plafonds, de bouwkundige constructies en technische installaties om tot een evenwichtig ontwerp te komen. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat elk detail tot in de perfectie wordt uitgevoerd, zodat u een prachtig eindresultaat ontvangt waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Onze werkwijze

In eerste instantie adviseren wij dat u een bezoek brengt aan ons atelier. Tijdens dit bezoek kunt u geïnspireerd raken door onze uitgebreide collectie aan plafond- en wandornamenten. Verder informeren wij u tijdens het bezoek over welke ornamenten en lijsten het beste tot hun recht komen met betrekking tot de bouwperiode van uw woning. In overleg stellen wij vervolgens een ontwerp voor u op. Na goedkeuring van het ontwerp gaan wij direct aan de slag en houden u op de hoogte van onze voortgang. Zo kunnen eventuele wijzigingen tijdig worden besproken en kunt u rekenen op maatwerk dat perfect aansluit bij uw wensen. Na onze werkzaamheden zult u ervaren dat u handwerk heeft aangeschaft dat is ontstaan uit passie.

Onze collectie

Het grootste deel van onze collectie is afkomstig uit statige panden en historische gebouwen waarvan veel plafonddecoraties werden gesloopt in de jaren zeventig en tachtig. Veel waardevolle plafonds werden in deze periode gesloopt om plaats te maken voor elektriciteitsleidingen en verwarmingspijpen. In het beste geval verdwenen de decoraties achter een verlaagd plafond. Doordat wij in deze woelige jaren veel lijsten en ornamenten wisten te redden van de ondergang, kunnen wij tot op heden elk plafond in oude luister herstellen.

Vakmanschap

In ons atelier wordt naast het tonen van onze uitgebreide collectie ook hard gewerkt. Of het nu gaat om het verwijderen van oude verflagen, het reconstrueren van afgebroken plafonddecoraties of het maken van nieuwe ornamenten op maat, wij zijn de experts op het gebied van ornamentenrestauratie en -creatie. Het gehele proces, van restauratie tot het vervaardigen en monteren van ornamenten, is zeer arbeidsintensief. Het is een waar ambacht dat niet veel meer wordt uitgeoefend. En juist dat maakt ons atelier extra bijzonder.

Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over ons of onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier. Vergeet bij het invullen van het contactformulier niet om afbeeldingen van de huidige staat van uw plafond en eventueel plattegrondtekeningen van de betreffende ruimtes toe te voegen. Deze informatie helpt ons om een beter beeld te krijgen van het project waardoor we een accurate offerte voor u kunnen opstellen.