Onze geschiedenis gaat terug naar de jaren 70, toen Peter Laurier op jonge leeftijd door de Archipelbuurt wandelde. Tijdens zijn wandeling zag hij hoe historische ornamentenplafonds één voor één werden gesloopt. Door zijn hang naar het behoud van deze rijke historie, begon Peter kapotte ornamenten te verzamelen en te restaureren uit pure passie. Dit markeerde het begin van zijn onderneming in het vervaardigen en plaatsen van authentieke plafondlijsten, rozetten en ornamenten van de hoogste kwaliteit. Door de jaren heen zijn de kinderen van Peter, genaamd Dice en Rénice, ook in het bedrijf gaan werken, wat resulteerde in een waar familiebedrijf met meer diverse productgroepen. De Laurier heeft nu alles in huis om uw interieur met passie en expertise naar een hoger niveau te tillen. Graag nemen we u onderstaand verder mee in het verhaal van Peter, Dice en Rénice.

Peter-Laurier-Ornamentenplafonds-Den-Haag-Atelier-Klassieke-Plafonds

Peter Laurier

Ornamentenplafonds


Onze uitgebreide collectie ornamenten, matrijzen en sierlijsten zijn het resultaat van de passie en toewijding van Peter Laurier. In de jaren '70 begon Peter met het verzamelen van monumentale ornamenten die toen werden verwijderd uit historische gebouwen. Dankzij zijn inspanningen om het cultureel erfgoed te behouden heeft hij een unieke verzameling kunnen opbouwen met ornamenten afkomstig uit de periode 1700-1940. De ornamenten die Peter over de jaren heen heeft verzameld bedekken nu alle wanden en plafonds in het atelier en vormen daarmee het hart van het bedrijf. Klik hier voor meer informatie over Peter en zijn authentieke collectie.


Laurier-Design-Over-Ons-Pagina

Dice Laurier

Zandstenen schouwen


In 2010 werd het bedrijf van Peter versterkt door de toetreding van zijn zoon Dice. Samen met zijn vader werkte Dice aan het restaureren, vervaardigen en plaatsen van ornamentenplafonds. Dice bracht nieuwe energie en creativiteit in het bedrijf en creëerde uiteindelijk zijn eigen productlijn van handgekapte zandstenen schouwen als extensie op het huidige assortiment. Met acht verschillende modellen heeft Dice een mooie collectie neergezet voor zowel klassieke als rustieke interieurs. Alle modellen die Dice beheert zijn te bezichtigen in onze showroom en leverbaar op aanvraag. Neem contact op voor de huidge collectie.


Renice-Laurier-Franse-Antieke-Spiegels-Goud-Verguld-Klassieke-Spiegels

Rénice Laurier

Interieur & design


Sinds 2013 werkt Rénice op de achtergrond mee in het familiebedrijf. Pas na het afronden van haar masteropleiding in 2022 heeft ze besloten om zich volledig te richten op de onderneming, waarbij ze vooral werkt aan het vergroten van de online zichtbaarheid. Met een passie voor interieur heeft Rénice ook haar eigen productlijn van vergulde spiegels & vintage design opgezet als extensie op het al bestaande assortiment van Dice en Peter. Door deze stap is het bedrijf samengesmolten tot een totaalleverancier op het gebied van luxe, elegante en klassieke interieur-oplossingen. Bekijk onze webshop voor de volledige collectie vergulde spiegels & vintage design.